Konfirmation

Konfirmationen markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte, som han gav dig i dåben: At han vil være med dig alle dage. 

De fleste konfirmander overvejer sikkert, om de tror nok eller på den rigtige måde. Men konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter det, som han har lovet. 

Tilmelding til konfirmandforberedelse

De fleste konfirmander i Rødding, Løvel og Pederstrup går i 7. klasse på Sødalskolen i Rødding. De vil i god tid inden skoleårets start blive inviteret til at deltage i konfirmandforberedelsen. Andre, som gerne vil være med, må selv sørge for at kontakte præsten. 

Konfirmandernes forældre bliver indbudt til en orienteringsaften i konfirmandhuset Arken - typisk i begyndelsen af august. Herefter bliver der åbnet for tilmelding. Konfirmandforberedelsen begynder først i september. 

folkekirkens hjemmeside er der mange nyttige informationer om konfirmation.

 

Tidspunkter for konfirmation

Der er altid stor interesse for at kende konfirmationsdatoerne flere år ud i fremtiden. Der er heldigvis et system, som gør det muligt at regne sig frem til tidspunktet for den store dag.

I Rødding og Løvel kirker er der konfirmation sidste søndag i april og første søndag i maj. I lige årstal er der konfirmation i Løvel sidste søndag i april og i Rødding første søndag i maj. I ulige årstal er det modsat.

I Pederstrup kirke er der normalt konfirmation lørdagen før sidste søndag i april. I 2019 fraviges den regel dog.

I foråret 2019 er der altså konfirmation i

  • Rødding kirke søndag den 28. april
  • Løvel kirke søndag den 5. maj. 
  • Pederstrup lørdag den 11. maj