Påske for børn - Langfredag

Præsten Andreas fortæller Snapper den barske historie om Langfredag, hvor Jesus dør.

Herunder kan du læse fortællingen i den helt nye oversættelse: Bibelen 2020

Far, tilgiv dem

Så førte de Jesus afsted. Undervejs greb de fat i Simon fra Kyrene, der kom forbi på vej hjem fra marken. De løftede Jesus’ kors op på ryggen af ham, så han kunne gå bagefter og bære det. Mange mennesker fulgte efter, blandt dem mange kvinder, der gik og græd over ham. Jesus vendte sig om og sagde til dem: »Jerusalems kvinder, I skal ikke græde over mig. Græd hellere over jer selv og jeres børn. Der kommer en tid, hvor I vil sige: ›Gid vi var barnløse og aldrig havde født eller ammet.‹ I vil bede bjergene om at styrte sammen over jer og højene om at skjule jer. For hvis man behandler det friske træ sådan her, hvad vil man så ikke gøre ved det visne?«

To forbrydere blev ført afsted sammen med Jesus for at blive henrettet. Og da de kom til det sted, der hedder Kraniepladsen, hængte soldaterne Jesus op på korset. De to forbrydere blev også sømmet fast på hver sit kors, den ene til højre for ham og den anden til venstre. »Far, tilgiv dem. De ved ikke, hvad de gør,« sagde Jesus. Så trak soldaterne lod om hans tøj og delte det imellem sig. Folk stod og så til, mens lederne fra Rådet hånede ham. De sagde: »Andre har han reddet, lad ham nu redde sig selv, hvis han da virkelig er den Messias, som Gud har udvalgt.« Soldaterne kom også hen og gjorde nar ad ham. De rakte sur vin op til ham og sagde: »Hvis du er jødernes konge, så red dig selv!« På indskriften over ham stod der nemlig: »Han er jødernes konge«.

En af de forbrydere, der hang ved siden af Jesus, hånede ham også: »Er du ikke Messias?« sagde han. »Så kan du jo redde både dig selv og os.« Men den anden skældte ham ud og sagde: »Er du ikke engang bange for Gud nu, hvor du selv hænger på et kors? Vi to er dømt med rette og får bare, hvad vi har fortjent, men han har ikke gjort noget forkert.« Så sagde han til Jesus: Tænk på mig, når du er i dit kongerige.« Han svarede: »Jeg lover dig, at du allerede i dag vil være sammen med mig i Paradis.«

Ved middagstid blev det bælgmørkt over hele landet, og solen forsvandt i tre timer. Så blev forhænget i templet revet midt over, og Jesus råbte højt: »Far, jeg lægger min ånd i dine hænder!« Da han havde sagt det, døde han.

Da den romerske officer så, hvad der skete, hyldede han Gud og sagde: »Han var virkelig et menneske, der levede, som Gud ønskede!« De mange mennesker, der havde samlet sig for at overvære henrettelsen, var dybt rystede over det, de havde set, og skyndte sig hjem. Men dem, der havde kendt ham, blev stående, også de kvinder, der havde fulgt ham helt fra Galilæa. De stod et stykke derfra og så alt, hvad der skete.