Menneskesønnen - en tegneserie om Jesus

Opgave 3

• Læs kap. 6-7 i Menneskesønnen.
  • Var der et billede eller et udsagn, der sagde dig noget, eller som fik dig til at stoppe op? Var det noget, der provokerede dig, undrede dig, bevægede dig?
    Skriv og send svaret til præsten på mail eller SMS 21 64 31 64.
  • Jesus afviser, at hans mor og brødre er hans familie. Han siger, at menneskene er hans familie. Alle mennesker har en familie, vi på en eller anden måde er forbundet med. Sæt dig med dine forældre og få hjælp til at lave dit eget stamtræ over din familie. Brug evt. denne skabelon

Opgave 2

• Læs kap. 4-5 i Menneskesønnen.
  • "Gudsriget er så tæt på...så enkelt at forstå og dog så svært at fatte for mange..." Sådan står der i begyndelsen af kap. 4
  • Peter, som er den discipel, der fortæller historien, siger, at Jesus "...forsøgte at få os til at forstå, hvad han mente med...GUDSRIGET." Jesus fortæller mange forskellige historier, som skal være med til at vise, hvad han mener med Gudsriget - et sted, hvor det gode får lov til at vokse sig stort. Det er faktisk noget, vi alle sammen kan være med til at få til at ske.
  • I dag får du en opgave: Hvad kan du gøre i dag, som giver godheden og Gudsriget gode betingelser for at vokse og få plads? Er der en, der har brug for din hjælp? Er der en, der har brug for en telefonopringning? Er der en, der har brug for en sød og opmuntrende sms eller snap? Du kan selv tænke over, hvor du kan hjælpe Gudsriget på vej i dag der, hvor du er.
    I morgen sender du en besked til præsten (nplj@km.dk eller SMS 21 64 31 64) og fortæller, hvad du har gjort.

Opgave 1

• Læs kap. 1-3 i Menneskesønnen.
    Skriv og send svaret til præsten på mail eller SMS 21 64 31 64.
  • Bogen indledes med et kors, som er blevet symbolet for at være kristen.
    Se denne film om kors, som viser, hvor vi støder på dem i vores hverdag.
  • Gå en tur i dit nærmiljø og se, hvor du kan finde enten skjulte eller synlige kors. Det kan også være hjemme ved dig selv. Tag tre billeder af kors og send dem til præsten på mail eller SMS 21 64 31 64.
  • Slut med at lave test - klik her

Sådan kunne en kirkegænger i Rødding se ud.

Konfirmanderne i Rødding, Løvel og Pederstrup har arbejdet med et projekt om kirke. Som en del af legen lavede hver konfirmand en kirkegænger. Her er 33 spændende mennesker, som er udsprunget af konfirmandernes fantasi.

Vi er kirken

Konfirmanderne har arbejdet med begrebet kirke.
Dels har de bygget modeller af kirker, som de synes en kirke skal indrettes. Og dels har de undersøgt livet i deres egen lokale kirke. Vi fandt frem til en vigtig pointe: Kirken består ikke kun af døde sten, men først og fremmest af levende mennesker. Især fire områder har været under luppen: Menighedsplejen, menighedsrådet, venskabsmenigheden og fællesspisningerne. I videoen herunder præsenterer konfirmanderne nogle af deres opdagelser.

Konfirmandernes fotokonkurrence

Konfirmanderne blev i torsdags udfordret til at tage et billede med temaet "Min kirke".
Se billederne fra de to hold.

Billeder fra 7A

Billeder fra 7B

Konfirmandernes kalender

21jan kl. 12:45

21jan kl. 12:45
28jan kl. 07:45

28jan kl. 07:45
28jan kl. 12:45

28jan kl. 12:45
04feb kl. 07:45

04feb kl. 07:45
04feb kl. 12:45

04feb kl. 12:45
11feb kl. 07:45

11feb kl. 07:45
Hent oversigtskalender (pdf)

Tidspunkter for konfirmation

Der er altid stor interesse for at kende konfirmationsdatoerne flere år ud i fremtiden. Der er heldigvis et system, som gør det muligt at regne sig frem til tidspunktet for den store dag.

I Rødding og Løvel kirker er der konfirmation sidste søndag i april og første søndag i maj. I lige årstal er der konfirmation i Løvel sidste søndag i april og i Rødding første søndag i maj. I ulige årstal er det modsat.